Prima Noutăți ,, Într-un corp sănătos o minte sănătoasă’’

,, Într-un corp sănătos o minte sănătoasă’’

477

Tinerii localității Palanca au devenit mai motivați de a practica fotbalul datorită implementării de către grupul de inițiativă ,,Generația Nouă’’ a proiectului ,, Într-un corp sănătos o minte sănătoasă’’ finanțat în cadrul Programului de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri Stefan Voda. Proiectul a prevăzut dotarea echipei de fotbal (juniori) din localitate cu uniforma sportiva.

12185586_1677431669146832_5430574651980439158_o

La elaborarea acesteia, tinerii au ținut cont de simbolistica națională și chiar cea locală pe acestea fiind prezente cele trei culori ale drapelului de stat, iar pe maiouri a fost imprimat cu majuscule ,,PALANCA ’’ precum si stema satului. Deoarece tinerii fotbaliști ardeau de nerăbdare să probeze noile uniforme a fost organizat un meci amical de minifotbal cu echipele din localitățile Tudora și Purcari.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu primăria localității Palanca. Meciul a început cu un cuvînt de salut al doamnei primar al localității, Larisa Voloh, care le-a urat jucătorilor succese, iar echipei de implementare a proiectului noi realizări și implicare in cit mai multe activități civice. A promis că și în continuare va susține inițiativele tinerilor dupa cum a făcut-o și de data aceasta venind cu o contribuție esențială în organizarea acestui eveniment.

Cu mari emoții pe tot parcursul meciului, tinerii fotbaliști ai localității Palanca au purtat cu mîndrie noua uniformă sportivă si se pare că anume emoțiile le-au încurcat să se plaseze pe locul întîi în această competitie. Pînă la urmă a cîștigat prietenia și tinerii grupului de inițiativă ,,Generația Nouă’’ care au fost receptivi, ingenioși, motivati în realizarea acestui proiect.