Prima Evenimente Start, CARAVANA MEDIATICĂ 2019 !

Start, CARAVANA MEDIATICĂ 2019 !

41
DISTRIBUIȚI

CARAVANA MEDIATICĂ – 2019

UN PAS SPRE INFORMARE, DOI SPRE DEZVOLTARE

 

 

Este din nou toamnă-n calendar, iar o dată cu sosirea acesteia, Fondul pentru Tineri

Ștefan Vodă dă start-ul celui mai inedit proiect mediatic din acest sezon.

Toamna, nu doar că se numără bobocii, dar se și fac realizări cu impact. În 14 septembrie 2019, echipa Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă  a lansat, în premieră, proiectul „CARAVANA MEDIATICĂ – 2019 – Un pas spre informare, doi spre dezvoltare!”.

Un proiect marca YouthBank  menit să scoată în lumină adevărul și să deschidă ochii lumii, pentru ca aceasta să privească realitatea dintr-o altă perspectivă.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea gândirii critice în comunitățile rurale ale raionului Ștefan Vodă și promovarea informării corecte și echidistante a populației locale.

Totodată, obiectivele care stau la baza proiectului sunt: informarea populației din 10 localități ale raionului Ștefan Vodă în domeniul educației mediatice prin intermediul activităților non-formale, dar și dezvoltarea potențialului de analiză critică prin formarea abilităților de interpretare critică a informațiilor/situațiilor din spațiul mediatic pentru 100 persoane din 10 localități ale raionului Ștefan Vodă.

De menționat este și faptul că, săptămânal, membrii Fondului pentru Tineri vor vizita câte o localitate din raion, inclusă în harta interactivă a proiectului (disponibilă pe pagina web), în cadrul căreia vor desfășura numeroase activități de informare mediatică: discuții în adunări generale cu oamenii, picnicuri tematice, mici instruiri și multe altele – activități care vor informa și totodată vor învăța sătenii cum să se protejeze de falsuri și manipulările mediatice, în condițiile în care mass-media deține o influență tot mai mare asupra societății.

Cu alte cuvinte, proiectul „CARAVANA MEDIATICĂ – 2019 – Un pas spre informare, doi spre dezvoltare!vine să formeze  o cultură mediatică și să construiască viziuni proprii în ceea ce privește spațiul mediatic și tot ceea ce presupune acesta.

Fiind cunoscut faptul că majoritatea populației, în special cea din mediul rural, devine pe zi ce trece victimă și totodată consumatoare a  propagandei intensive și desigur, a  știrilor denigratoare care nu fac decât să denatureze realitatea și să dezinformeze, echipa Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă speră că prin intermediul acestui proiect, oamenii vor deveni mai informați și nu vor mai permite altora să gândească în locul lor ! Prin informare tindem spre dezvoltare !

Mai multe informații despre proiect, puteți găsi pe pagina web a Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă: www.tinerisv.com, secțiunea OPORTUNITĂȚI, domeniul PROIECTECARAVANA MEDIATICĂ-2019.

De asemenea, mai multe fotografii din cadrul CARAVANEI MEDIATICE puteți găsi pe pagina de Facebook a Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă. 

 

Această activitate este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.