Prima Despre Fond

Despre Fond

Programul Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă are ca scop impulsionarea şi încurajarea participării tinerilor şi a voluntariatului în dezvoltarea socio-economică a comunităţilor din raionul Ștefan Vodă. Astfel 15 tineri cu vârsta între 15 și 22 ani, cunoscuți ca “liderii ai comunităţii”, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către tineri.

Acest Proiect este realizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă „Generația Pro” cu suportul Fundaţiei Est-Europene,, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Având la bază  un mecanism prin care sunt încurajate activităţile tinerilor legate de: filantropie, voluntariat, inițiativă civică și responsabilitate. Folosind metodologia de bancă a tinerilor, proiectul ţine să dezvolte capacităţi la minim 10 membri ai Fondului pentru Tineri pentru a identifica nevoile comunității, colecta fonduri, planifica și gestiona resursele, a acorda granturi grupurilor de tineri și de a evalua rezultatele lor.

Proiectul implică în fiecare an mai mult de 100 de tineri vulnerabili în jurul inițiativelor de dezvoltare comunitară, astfel oferind tinerilor un cadru prielnic în care ei să împărtăşească idei, să lucreze împreună și să ia decizii importante pentru comunitatea din care fac parte.

3342342

Membrii Fondului pentru Tineri beneficiază de diverse instruiri cu scopul de a putea gestiona corect fondul care îl dețin și a dezvolta capacități pentru a-l completa cu resurse financiare. Astfel pe parcursul activității lor au fost desfășurate mai multe instruiri precum: comunicare și negociere; fundraising; team building și leadership, scrierea proiectelor, arta comunicării, managementul timpului. Tematica seminarelor ține de necesitățile de instruire ale membrilor.

23423

Pentru completarea fondului cu resurse financiare membrii Fondului pentru Tineri desfășoară mai multe activități creative de colectare de fonduri printre care  s-au remarcat: Târgul Albei ca Zăpada, Colindăm, colindăm, iarna, Family Movie Night, Loteria cadourilor etc. De asemenea, deja al treilea an consecutiv, FpT Ștefan Vodă este susținut de Consiliul raional Ștefan Vodă prin cofinanțare remarcabilă în cadrul Programului de Granturi Mici.