Prima Proiecte finanțate în anul 2017 (runda a III-a)

Proiecte finanțate în anul 2017 (runda a III-a)

  • Proiectul „Nimic nu se compară cu plăcerea simplă de a merge pe bicicletă și a te odihni pe un scaun comod” a grupului de inițiativă“Noi suntem viitorul” din Cioburciu. Prin intermediul proiectului tinerii  au amenajat  un loc de odihnă cu două bănci și trei parcări de biciclete a câte opt secții. Totodată în cadrul acestuia grupul de inițiativă au organizat și maratonul cicliştilor„Toamna de aur”,  activitatea a fost desfășurată cu scopul de a promova un mod sănătos de viaţă și de a face cunoscuți sătenii cu rezultatele proiectului. Suma oferită pentru implementarea acestui proiect a fost de 7000 lei.

 

  • “The truth is born in communication” un proiect al grupului de inițiativă „Lumină pentru mine, pentru tine, pentru toţi”din Cioburciu. Prin intermediul acestuia tinerii au contribuit la diversificarea timpului liber al semenilor săi prin motivarea lor de a lectura  și prin procurarea unui fond de carte de 58 de unități ce răspunde nevoilor acestora. În cadrul proiectului adolescenții au organizat dezbateri pe tema „O carte aduce mai multe beneficii decât alte surse de informare”, ore de lectură în parcul din localitate și o serată   cu invitatul special domnul Ștefan Agachi, poet, pictor, caricaturist, epigramist băștinaș al localității Cioburciu. Bugetul proiectului a fost de 7000 lei.

 

  • „Apa – izvorul vieții” a grupului de inițiativă „Tinerii Viitorului”din Copceac. Proiectul implementat de tineri a contribuit esențial la îmbunătățirea calității apei potabile în Gimnaziul “Ion Creangă”.  Prin intermediul acestuia tinerii au instalat 2 filtre pentru apă, un dozator de apă caldă și rece și câteva butelii cu pompe pentru apă. Tot prin intermediul proiectului grupul de inițiativă a desfășurat seminarul ,,Apa e însăși viața,, în cadrul căreia aceștia au vorbit despre importanța apei și circulația acesteia în natură importanța ei în organismul uman,  care sunt sursele principale de poluare a apelor și cum influențează aceasta asupra sănătății aducând în prim plan și măsuri care contribuie la protecția acestora. În cadrul evenimentului au fost elaborate și o serie de postere despre importanța apei lucrările fiind expuse în școală în cadrul unei expoziții cu genericul Apa izvorul vieții. Suma totală a proiectului a fost de 6950 lei.

 

  • Proiectul „Sănătate, sport și voie bună” a grupului de inițiativă „Noi promovăm sportul”din Feștelița. Proiectul a contribuit la susținerea tinerilor care practică sportul și în special voleiul. Grupul de tineri au procurat inventar sportiv pentru practicarea acestui gen de sport: mingi de volei, plasă de volei, forme sportive. Totodată aceștia au organizat un meci amical de volei în memoria profesorului de educație fizică S. Dumitrașco între echipele de voleibaliști din câteva localități vecine. Bugetul proiectului a fost de 6165 lei.

 

  • „Revista viitorului” a grupului de inițiativă „Hașdeu’s”din Olănești. Proiectul a contribuit la susținerea tinerilor jurnaliști din Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” care muncesc asupra realizării revistei școlare „Hașdeu’s” . Astfel, prin intermediul proiectului tinerii au procurat o imprimantă color și un aparat foto pentru a face publicația în cauză cât mai atractivă pentru cititori. Suma totală a proiectului 6313 lei.                                                                                                                                                                                                                                            
  • „Lucruri inutile – nu există!” a Consiliului elevilor din Slobozia. Problema soluționată de tineri prin intermediul proiectului ține de poluarea mediului și multiplele pericole legate de aceste intervenții nefaste asupra naturii. Prin proiectul dat grupul de inițiativă a implicat 25 de copii și tineri în organizarea timpului liber și formarea deprinderilor de păstrare a mediului înconjurător, atitudinii prietenoase față de natură prin inițierea lor în problemele ecologice, implicare în activități de salubrizare, participarea la realizarea lucrărilor plastice din deșeuri solide . Au fost desfășurate mai multe activități de salubrizare în preajma instituției școlare, terenurilor de fotbal, volei, parc. Timp de patru zile tinerii și copii  au participat la activități plastice dând  o nouă viață deșeurilor solide. Bugetul proiectului a fost de 6998 lei.

 

  • „Schimbarea o facem ambele genuri” a grupului de inițiativă de scouți „Fiorul pădurii”din s. Slobozia. Proiectul a fost realizat în mediu naturii, sub formă de campament la care au participat 50 de tineri, în cadrul acestuia fiind desfășurate diverse activități creative de susținere reciprocă sub formă de animaţie în aer liber care au contribuit la informarea tinerilor privind egalitatea de gen. Prin intermediul acestuia tinerii au procurat echipamentul și materialele necesare pentru desfășurarea campamentului: covorașe pentru turism; busole; toporașe; lopeți, ferestraie de buzunar etc. Suma oferită pentru implementarea proiectului a fost de 6704 lei.            
  • „Un om orientat utilizează rațional timpul și este protejat” a membrilor clubului de dezbateri “AntiPro”din Ștefan Vodă. Prin intermediul proiectului membrii grupului de inițiativă au procurat și instalat indicatoare de orientare către punctele cheie din LT Ștefan Vodă: săli de clasă, cămin, WC-urile pentru fete/băieți, camerele de băi. Pentru a face plăcuțele în cauză cât mai atractive pentru elevii liceului a fost organizat un concurs de desene/logouri pentru acestea, cele mai reușite fiind imprimate pe indicatoarele instalate. Suma totală a proiectului a fost de 6925 lei.

 

  • „Dor de datina străbună” a Consiliului tinerilor cu dizabilități din Ștefan Vodă. Proiectul a contribuit la familiarizarea tinerilor cu istoria neamului, datinile, portul străvechi uneltele de lucru şi ocupaţiile strămoşilor noştri. Grupul de inițiativă a organizat o excursie la Muzeul Național de Istorie pentru tinerii cu dizabilități din cadrul Centrul de Servicii Specializate. În cadrul proiectului au fost desfășurate și 2 ateliere de creație. În unul din ateliere tinerele cu dizabilități au învățat a coase, confecționând 4 fuste albe cu dantelă croşetată la poale parte din costumele naţionale, destinate tinerilor pentru a participa la diferite activități culturale în acest scop au mai fost procurate și patru seturi complete de costume naționale. În cadrul celălalt-ui  atelier tinerii au învățat cum să confecționeze lucrări de artă tablouri, icoane din mărgele și alte materiale din diferite obiecte. Proiectul sa finisat cu expoziția lucrărilor confecționate. Suma valorificată pentru implementarea proiectului a fost de 6138 

 

  • „Un teren inovativ pentru un mod de viaţă sportiv” a grupului de inițiativă „Tineri în acțiune”din Viișoara. Datorită proiectului grupul de inițiativă a amenajat în cadrul gimnaziului din localitate un teren sportiv, fiind procurate plase pentru volei și fotbal, materiale necesare pentru elaborarea și instalarea a două bănci a unei bare fixe a paralelelor și pentru amenajarea unui teren destinat săriturilor în lungime. Suma totală a proiectului a fost de 6463 lei.