Prima Noutăți Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă a lansat a-III-a rundă a Programul de...

Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă a lansat a-III-a rundă a Programul de Granturi Mici pentru tineri

619

La 25 aprilie curent, în cadrul unui eveniment de amploare organizat în Liceul Teoretic “Ștefan Vodă” de către membrii Fondului pentru Tineri a fost lansată a-III-a  rundă a Programului de Granturi Mici pentru tineri. Peste o sută de tineri au fost informați despre scopul și obiectivele acestuia, proiectele finanțate în rundele anterioare precum și despre alte aspecte ce țin de aplicarea la acest program. Tinerii participanți la eveniment s-au dovedit a fi motivați să dezvolte și să implementeze proiecte care ar contribui la soluționarea problemelor lor.

Reamintim că Programul de Granturi Mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale ale tinerilor din localităţile raionului Ștefan Vodă şi are drept scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socială şi economică a comunităţilor în care locuiesc prin oferirea de suport financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Proiectele propuse în această rundă trebuie să se desfăşoare pe aria geografică a raionului Ștefan Vodă şi vor avea ca scop participarea tinerilor la viaţa civică și dezvoltare comunitară; participarea tinerilor la educaţie, instruire şi informare; participarea culturală și timp liber pentru tineri; participarea tinerilor la procesul decizional.

Pentru a aplica la program, trebuie să întreprindeți următorii pași:

  • Formaţi un grup de iniţiativă din cel puţin 3 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 22 de ani.
  • – Descărcaţi formularul de aplicare accesând site-ul tinerisv.com, categoria „Programul de Granturi Mici”, Cum obții finanțare (accesați p/u a descărca formularul:https://drive.google.com/file/d/0BxajKcEzQBgydElpRHdkTXpBY3M/view?usp=sharing). Tot aici găsiţi Ghidul solicitantului de finanțare pentru a cunoaște mai multe detalii despre concurs și criterii de eligibilitate (accesați p/u a vizualiza sau descărca Ghidul solicitantului de finanțare: https://drive.google.com/file/d/0BxajKcEzQBgycEZtZUM0VWtKb0E/view?usp=sharing).
  • – Completaţi formularul de aplicare împreună cu membrii grupului/consiliului local al tinerilor din localitate.
  • Trimiteţi formularul de aplicare  până la 20 mai 2017 la adresa de e-mail: sv@gmail.com,  sau la sediul Consiliului Raional Ștefan Vodă prin poșta tradițională sau prin prezentarea personală la adresa: MD-4201, or. Ștefan Vodă, str. Libertății, 1, etajul 2, biroul 21.

Grupurile de iniţiativă ale tinerilor şi consiliile locale ale tinerilor pot expedia unul sau mai multe proiecte.

În această rundă de proiecte Fondul pentru Tineri poate oferi finanţări cu valoare maximă de 7 mii lei pentru un proiect. Data preconizată de începere a proiectelor este 1 iunie 2017, iar data finisării proiectului nu trebuie să depăşească 20 august 2017.  Proiectele propuse trebuie să fie realiste privind perioada în care urmează să fie realizate (perioada de vară).

Pentru detalii nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon: 024223029, 069862281, Adelina Barbăneagră, 024222081, 068769914 Sergiu Bulgari sau să scrieți la adresa de e-mail: tineri.sv@gmail.com .

Calendarul concursului de finanțare 2017

Nr.EtapaPerioada
1Primirea aplicaţiilor25  aprilie –  20 mai
2Procesul de selectare: preselecţie, interviuri, selecţie finală20 – 25 mai
3Anunţarea proiectelor selectate25  mai
4Atelier de instruire cu beneficiarii finanţării26  mai
5Semnarea Acordurilor de colaborare26 mai
6Implementarea şi monitorizarea proiectelor01  iunie – 20 august
7Raportarea narativă şi financiară20 – 25 august