Prima Noutăți Aventură trăită de tineri la TREASURE QUEST 2017

Aventură trăită de tineri la TREASURE QUEST 2017

222

Așadar, credeți că o călătorie la munte , la mare sau o simplă plecare la piscină sau tabără , poate să-ți facă vara mai bună, mai frumoasă și mai interesantă ?

Toate sunt echitabile , până-n momentul în care un simplu concurs Treasure Quest își lasă amprenta unor frumoase amintiri și experiențe de neuitat.

La data de 16 august,2017 , în arealul satului Slobozia , raionul Ștefan Vodă , pentru al III-lea an consecutiv s-a desfășurat grandiosul concurs de aventură TREASURE QUEST 2017 , ajuns la cea de-a III-a ediție cu genericul “Descoperă Aventura!” . A fost , fără dor și poate , un concurs pe cinste, organizat de către membrii Clubului de Limbă Engleză (English Speaking Club)  voluntarii de la e-Twinning Club (TIC) și echipa Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă . Ca și anii anteriori , participanții au fost receptivi și ,dornici de aventură palpitantă , s-au adunat în număr de 4 echipe a câte 7 persoane pentru a petrece interesant ;I distractive timpul liber, a explora ținutul satului Slobozia într-o altă manieră inspirată din cultura americană , dar totodată și pentru popularizarea Clubului de Limbă Engleză , clubului e-Twinning  și a Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă .

Misiunea echipelor nu a fost una deloc ușoară . Cele 18 locații răspândite variat în întreaga localitate, provocările distractive, bine gândite și ticluite de organizatori , deslușirea indiciilor și a codurilor secrete au făcut ca aventura să rămână în amintirea participanților mult timp. Odată cu plecarea celor 4 echipe pe traseu a și început grandioasa aventură , urmând ca echipele respective să ajungă la punctul  de finiș în cel mult 3 ore.

Traseul pregătit de către organizatorii concursului , a fost unul foarte distractiv în aceste 3 ore, timp în care participanții au avut de rezolvat o mulțime de probe dezvoltându-se fizic dar și dezvoltându-și aptitudinea de a fi atenți, spiritul de echipă și de observație , creativitatea , curajul interacționând în același timp și direct cu comunitatea .

Fiindcă această ediție a concursului s-a desfășurat într-un spațiu rural , organizatorii au pregătit, și de această dată , probe extrem de interesante, precum: trecerea printr-un tunel cu obstacole , scoaterea cartofilor , selfie cu animale domestice, descifrarea codurilor secrete , schimbarea obiectelor în comunitate , umplerea sticlelor cu apă la altitudine înaltă, covorașul magic , ghicirea vedetelor și a melodiilor autohtone , machiajul băieților , rezolvări de puzzle-uri și multe altele…

Căpătând o experiență unică în cadrul acestui concurs , participanții au fost premiați corespunzător , după ce au fost stabiliți învingătorii , în cadrul evenimentului de premiere.

Astfel , din cele 4 echipe care s-au înscris în concurs , a învins echipa VERDE ,plasându-se pe locul I ,parcurgând traseul în timp record: 2 ore și 43 de minute.

Echipa câștigătoare a intrat în posesia unui premiu mare : un voucher consumabil în valoare de 300 MDL valabil în cafeneaua “SMILE” din or. Ștefan Vodă.

Au urmat echipa portocalie și cea albastră , care s-au plasat pe locul II și respectiv locul III. Aceste două echipe au obținut , fiecare, câte un voucher consumabil în valoare de 100 MDL , cu oferta disponibilă în magazinul “SRL Babilev Olesea” din satul Slobozia și pachete cu rechizite școlare.

Echipa roșie , a fost cea care s-a clasat pe locul al IV-a , obținând pachete cu rechizite școlare, pentru fiecare participant , pregătite în mod special de către membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă.

Evenimentul de premiere de la ora 20:30, a fost cel care a încheiat concursul într-un mod plăcut tinerilor .  Fiindcă , vara s-a făcut simțită în cadrul evenimentului , atât participanții cât și toți voluntarii organizatori ai concursului au savurat , la sfârșitul serii , deliciul fără de care Treasure Quest-ul nu ar fi fost atât de palpitant – înghețată.

Fie  ca cea de-a IV-a ediție a concursului TREASURE QUEST , care v-a avea loc în vara anului 2018 , să fie la fel de plăcută , la fel de sensațională și să aducă tinerilor acele experiențe care , odată trăite, să rămână pentru mult timp în inimile lor…!

Experiențele trăite frumos , nu sunt uitate niciodată !

Nadir Grinco  membru al Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă