Prima Noutăți Povestea unui proiect de succes

Povestea unui proiect de succes

276

Cică,  a fost odată , cândva sau în curând,  o așezare omenească  cu nume de poveste – Viișoara. Și-n acea localitate,  care nu era peste nouă mări și nouă țări , ci în apropierea noastră , era o împărăție școlară . Și-acolo locuiau mici – pitici , dar … care nu erau  atât de voinici. Știți de ce?  Păi,  nu era un loc special  , unde ei ar fi putut să-și antreneze puterile și să devină Feți – Frumoși.

Atunci directorul – regina împărăției a emis un ordin: ,, Să fie găsite posibilități lumești și nelumești pentru ai face pe discipolii mici-pitici puternici , neînfricați , apți de a duce lupte chiar și cu dușmanii sub chip de balauri” .  Solii împărăției s-au adunat , s-au sfătuit și au hotărât să apeleze  la împărăția vecină – Ștefan Vodă , unde , cică , era un fond , în care niște tineri  darnici ar fi putut oferi surse , nu fabuloase , dar lumești ( 7 000 monede ) pentru implementarea unor mici proiecte inclusiv și de amenajare a locurilor de practicare a sportului.

Atunci cei din împărăția Viișoara , repede au adunat Sfatul Suprem al discipolilor și au hotărât să creeze grupul de inițiativă “Tineri în acțiune”, în care erau Dumitru – Majorul,  Liviu – Hotărâtorul, Vladimir – Decisivul, Marin – Rapidul, Irina – Mica și Daniela – Frumușica. Toți ei sub bagheta liderului Atotputernic – Nadina au decis sigur și nepărtinitor să scrie un proiect pe care s-ăl aplice la Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă .

Zile și nopți , nopți și zile au scris și-au descris toate dorințele lor în proiectul cu pricina căruia i-au pus numele ,, Un teren inovativ , pentru un mod de viață sportiv”, după multă muncă și-au făcut cruce au binecuvântat proiectul scris l-au sigilat și l-au expediat  printr-o poștă magică – internet. Răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat și tot prin intermediul celei poște magice grupul de inițiativă “Tineri în acțiune” dar și tot poporul au aflat că proiectul lor va fi finanțat de Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă.

Veselie și bucurie mare a fost în împărăție.  Dar în scurt timp toată lumea și-a suflecat mânicile și s-a apucat  de lucru . Unii săpau, unii sudau, unii vopseau, unii curățau , și așa prin unire și putere , timp de trei luni s-a amenajat un teren de toată frumusețea, de nu se găsesc cuvinte de descris. Mult s-au bucurat micii – piticii de ceea ce au obținut și au hotărât să dea o petrecere mare în cinstea acelei realizări. Au hotărât s-o proclame – Ziua Sănătății cu genericul ,, Sănătate, Sport și Voie bună”.  Mult au alergat , mult s-au întrecut la puteri  și mult s-au desfățat în acea zi. Bucuroasă de cele obținute regina împărăției le-a adus cele mai mari plecăciuni de mulțumire ajutoarelor sale.

Și uite de-atunci micii – pitici, cât și ceilalți locuitori ai împărăției , vin zi de zi și se stăruie să adune puteri pentru zilele de-apoi.

Proiectul ,, Un teren inovativ , pentru un mod de viață sportiv” a fost realizat în cadrul Programului de granturi Mici implementat de Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă , cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei (SIDA).

Autor: Marin Daniliuc