Prima Noutăți Împreună Pentru o Lume mai Bună !

Împreună Pentru o Lume mai Bună !

197

    În perioada 19.07.2018- 22.07.2018  în pădurea din apropierea satului Slobozia a fost desfășurat proiectul „Împreună pentru o Lume mai Bună ” lansat de grupul de inițiativă  „Fiorul Pădurii” în cadrul Programului de Granturi Mici, runda a IV-a. Scopul principal al proiectului a fost achiziționarea de către participanții la proiect a abilităților și deprinderilor de organizare a timpului liber în natură.

Printre obiectivele de bază ale proiectului se numără: 

  • Identificarea de către 50  participanți ai proiectului a problemelor existente în mediul natural din zona pădurii Răscăieți, pe parcursul desfășurării proiectului.
  •  Formarea de deprinderi privind protejarea mediului la 50 copii participanți la proiect.
  • Sensibilizarea importanței vitale de protejare a mediului natural în care locuim,pe parcursul a 4 zile de desfășurare a proiectului ,de către  toți participanții .
  • Stabilirea de relații de prietenie între 50 copii din  4 localități, pe parcursul desfășurării proiectului.

În cadrul evenimentului au fost desfășurate o multitudine de activități precum:19.07.2108 ziua I.  „Cuvertura”– activitate de cunoaștere reciprocă  „ Tomberonul Magic”– Curățarea de deșeuri a teritoriului destinat pentru desfășurarea proiectului.

20.07.2018. Ziua II. „Soluția de pe vârf de pensulă”– depistarea problemelor de mediu, oferirea de soluții. „Fântâna Tanchiștilor”-Efectuarea  lucrărilor de curățare și reparație a fântânii din pădure.

21.07.2018 . Ziua III. „Inventează țara”– Activitate de colaborare . „Hait de noapte”– Exploararea mediului înconjurător

22.07.2018   . Ziua IV. „De-i soare , de plouă, de bate vântul”– Jocuri de societate, de colaborare. „Aprecieri”– activitate de feedback.  „Tomberonul Magic”.

Activităţile au avut  impact în s.Slobozia, s.Viişoara, s.Talmaza, s.Cioburciu. Activitățile proiectului  nu doar au plasat tinerii direct în mijlocul naturii, ajutându-i să înțeleagă și să observe problemele existente, dar totodată i-au pus în situația de a întreprinde acțiuni și de a lua decizii.

În cadrul proiectului au participat 28 de copii, doi profesori și trei voluntari din afara țării.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul: ”Fondul Pentru Tineri Ștefan Vodă”- 6.920  lei, Ocolul Silvic Tighina,- 890 lei. APL Slobozia -500 lei, IPG „Alexandru cel Bun”,contribuția părinților, -300 lei per copil.

 O lume mai bună se creează numai atunci când perfecţionăm pe fiecare om în parte !