La Tudora, raionul Ștefan Vodă, a avut loc prima ediție a expoziției-târg cu impact cultural-turistic „Hai la piersici!” Fiecare persoană care pășea pragul simbolic al sărbătorii primea în dar de la organizatori un borcănaș cu dulceață din piersic și o eșarfă în culoarea piersicului.
Multă bucurie au adus publicului membrii Fondului pentru tineri din Ștefan Vodă care au pictat pe fața și mâinile doritorilor simbolul sărbătorii – piersicul, au repartizat piersicuțe din hîrtie cu recete sau curiozități despre piersici, plasînd și două flipchart-uri cu cite un piersic desenat pentru împărtășirea cu opiniile despre festivalul care era în toi. Prin urmare, în această zi membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă au creat dispoziție bună pentru mic și mare. Chiar și președintele raionului nu a ezitat să-i fie pictat simbolul pe mînă. Iar urări și opinii frumoase nu au primit doar organizatorii festivalului, dar și FpT Ștefan Vodă. Din partea Consiliului raional Ștefan Vodă au fost menționați cu diplomă și cu cadou de preț.
Au fost prezenți la această acțiune importantă conducătorii raionului – dl Nicolae Molozea, președintele raionului și vicepreședinții dl Vasile Gherman și dl Alexandru Pavlicenco, au onorat tudorenii cu prezența sa și oaspeții din România – dl Dumitru Buzatu, președintele județului Vaslui, și dl Adrian Solomon, deputat în Parlamentul României, președintele comisiei muncii, dl Victor Alexeev, președinte al organizației Partidului Social-Democrat din România în RM, precum și agenți economici locali.
Programul sărbătorii a fost foarte interesant și variat. Programul artistic au prezentat șase colective de folclor și estradă, inclusiv colectivul „Pelinei” din Cahul. 10 meșteri populari din diferite localități ai raionului au expus lucrările sale manuale spre admirația publicului, dar și pentru vânzare. În zona „Cămara fermecată” fiecare doritor putea să savureze gustul delicios al plăcintelor cu umplutură din piersic, compotului din piersici. Cele mai iscusite gospodine ale satului în cadrul master-clasului au demonstrat metodele de conservare a piersicilor în borcane (în suc propriu, dulcețuri, gemuri, marmelade) în zona „La bunici”. La sfârșitul evenimentului membrii fondului pentru tineri împreună cu ceilalți participanți s-au încins într-o horă încercând să bată un record național dansând 90 de minute fără oprire.