Prima Noutăți Echipa de fotbal ,,Avântul” pregătește noi discipoli prin intermediul proiectului ,, Vino...

Echipa de fotbal ,,Avântul” pregătește noi discipoli prin intermediul proiectului ,, Vino în gașca fotbaliștilor’’

311
În data de 24 septembrie  grupul de inițiativă ,,Tinerii activi’’ din s. Cioburciu au  desfășurat meciul amical de fotbal cu genericul  ,,Cupa prieteniei ’’, ultima activitate din cadrul proiectului  ,,Vino în gașca fotbaliștilor’’ finanțat prin intermediul Programului de Granturi Mici pentru Tineri runda a-II-a  cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.
Proiectul a avut drept scop motivarea tinerilor din localitatea Cioburciu de a practica fotbalul, în special a celor care duc un   mod de viață sedentar. În acest sens prin intermediul unui concurs de chestionare au fost selectați 33 de tineri care alături de echipa de fotbal ,, Avântul’’, membrii căruia au inițiat acest proiect, vor practica acest joc minunat. Banii din cadrul proiectului au fost folosiți pentru procurarea echipamentului necesar  antrenamentelor și  organizarea meciului amical de fotbal în cauză care a urmărit să inițieze tinerii selectați în practicarea acestui joc dar și să-i consolideze, trezindu-le în același timp spiritul de echipă.
În contextul implementării proiectului liderul grupului de inițiativă Fulga Oleg a menționat:   ,,Tehnologiile moderne ne-au ușurat viața: nu trebuie să ne deplasăm prea mult ca să discutăm cu o persoană, trebuie doar să o contactăm prin diferite instrumente IT care sunt la îndemână, nu trebuie să muncim prea mult, pentru că utilajele, computerele o fac în locul nostru. Astfel tehnologiile care se dezvoltă astăzi destul de activ sunt explorate la maxim de tineri, am putea spune că aceasta este la prima vedere un lucru pozitiv, însă noi tinerii echipei de fotbal ,,Avântul’’ vedem și negativul aici, fiindcă adolescenții de astăzi mai puțin se mișcă mai puțin fac sport, lucru care le afectează în mod direct sănătatea. În acest sens ne-am propus să motivăm tinerii să deconecteze televizoarele, calculatoarele să-și încalțe ghetele și să iasă pe terenul sportiv să practice împreună cu noi fotbalul. Cred că acest lucru ne-a reușit, astăzi avem 33 de tineri care cot la cot împreună cu noi entuziasmați joacă fotbal. După multă muncă asiduă în cadrul antrenamentelor cei mai buni dintre ei vor fi selectați pentru a juca fotbal la o treaptă mai înaltă reprezentând echipa localității în cadrul competițiilor de nivel raional  ”.
Proiectul ,,Vino în gașca fotbaliștilor’’ este unul din cele unsprezece mici proiecte care anul curent sunt implementate de către tinerii din raionul Ștefan Vodă datorită Programului de Granturi Mici pentru Tineri runda a-II-a lansat de Fondul pentru Tineri.