Prima Noutăți Frumosul din jurul nostru

Frumosul din jurul nostru

1094

În perioada 26-28 august grupul scout „Fiorul Pădurii” din s, Slobozia, r-nul Ştefan Vodă  împreună cu scouţii din grupul „Olimpus” s. Viişoara au organizat un campament în pădurea de la Răscăieţi. Frumuseţea naturii i-a inspirat pe tinerii scouţi să-şi dezvolte abilităţile estetice aplicînd tehnica vitraliului, tehnica decupajului, picturii cu vopsele acrilice pe lemn. Materialele de lucru au fost procurate în baza  proiectului „Frumosul din jurul nostru” susţinut de Programul de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est –Europeană Moldova, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA a Consiliului raional Ştefan Vodă şi din mijloace băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ştefan Vodă de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale. Coordonatoarea proiectului d-na Podar Lilia , cu multă minuţiozitate a explicat tinerilor procedeele de aplicare a culorilor pe sticlă, lipirea şerveţelelor pe ouşoare, aplicarea culorilor acrilice pe ouşorul de lemn, mînuind cu acurateţe pensula cu vopsele. Aceste tehnici  destul de atractive dar totodată mai puţin accesibile au permis copiilor să se apropie de frumos, să-şi dezvolte sensibilitatea senzorială,  cea artistică şi delicateaţea comportamentală. Costul proiectului a fost în sumă de 5 mii lei.

 Un alt atelier de lucru care a adunat emoţii de frică apoi de satisfacţie a depăşirii de sine a fost pioneringul organizat de liderii  Petru Berdos şi Ruslan Gutovschii. Scouţii au exersat elemente de trecere a obstacolelor cu ajutorul funiilor, carabinelor, echipamentului turistic.

Cele trei zile de bună dispoziţie, jocuri mobile, pregătirea sinestătătoare a bucatelor vor fi un imbold de încărcare cu energie pozitivă pentru noul an de învăţămînt.

Liderii grupului „Fiorul Pădurii” Petru Berdos, Podar Lilia.