Prima Noutăți Tinerii talentați au fost premiați în cadrul concursului „Ștefan Vodă are talente”

Tinerii talentați au fost premiați în cadrul concursului „Ștefan Vodă are talente”

668

La data de 4 martie curent  în Liceul Teoretic Ștefan Vodă a fost desfășurat un frumos eveniment cu genericul “ Ștefan Vodă are talente”. Este primul eveniment de acest gen care a adunat o mulțime de tinere talente din instituțiile de învățământ ale raionului Ștefan Vodă. Concursul a fost organizat la inițiativa Consiliului Raional al Elevilor  Ștefan Vodă cu susținerea Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă și a Direcției generale educație. Participanții au avut posibilitatea să se înscrie la una din cele trei probe ale concursului poezie, dans sau cântec. Astfel  elevi ai claselor a V-VII din 16 instituții de învățământ ale raionului Ștefan Vodă și-au demonstrat aptitudinile și au muncit din greu, concurând pentru titlul de „Cel mai talentat”. Potrivit punctajului acordat de juriu cei mai talentați s-au dovedit a fi: Midrigan Doina din satul Antonești – câștigătoare la proba „Recital de poezie/monolog”; Onici Livia-Lia, satul Tudora – câștigătoare proba „Cântec”; Zmeu Andreea, satul Popeasca – câștigătoare la proba „Dans; Tina Verebcean, orașul Ștefan Vodă participantă la proba cântec – deținătoarea marelui trofeu.

Totodată au fost acordate un șir de alte premii precum:

Premiu pentru promovarea culturii naționale deținătorii acestuia sunt Balan Tatiana satul Slobozia participantă la proba poezie,  Alexandru Țurcan s. Feștelița și Irina Ciornaia s. Brezoaia participanți la proba cântec.

Premiu pentru cea mai frumoasă costumație deținătorii acestuia sunt  Echipa de dansatori din Gimnaziul “Ion Creangă”s. Ermoclia (Onofrei Vadim, Carolina Filipovschi, Sobari Valentin Șargarovschi Ana-Maria); Echipa de dansatori din L.T. Ștefan Ciobanu s. Talmaza (Melnic Corina; Pungă Andrei; Vition Andriana; Melnic Danu).

Premiu pentru prestație scenică deosebită deținătorii acestuia sunt Tica Iana s. Tudora; Cazacenco Iosif și Talmazan Tina din Gimnaziul “Mihai Sârghi” s. Cioburciu participanți la proba poezie.

Premiu pentru simpatia publicului deținătorii acestuia sunt perechea de dansatori din Gimnaziul s. Căplani Muntean Mihai și Caraioan Cristina; Lutenco Daniela Gimnaziul “Ion Creangă” s. Ermoclia participantă la proba poezie și Guțu Crina Gimnaziul “Mihai Eminescu” s. Antonești participantă la proba cântec.

Premiu pentru cea mai carismatică prestație deținătoarea acestuia este Tudorica Evelina Gimnaziul “Alexandru cel Bun”participantă la proba cântec.

Le mulțumim tinerilor pentru participare creativitate și trăirile lor pozitive resimțite și în sală. Concursul a descoperit cu adevărat mici talente care cu siguranță necesită de a fi susținute, promovate și motivate să-și dezvolte în continuare capacitățile sale. Felicitări organizatorilor, câştigătorilor şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment.