Prima Noutăți YouthBank a sărbătorit alături de tinerii și copii cu cerințe educaționale speciale

YouthBank a sărbătorit alături de tinerii și copii cu cerințe educaționale speciale

212

 

Un eveniment deosebit a avut loc la 5 decembrie curent în incinta Şcolii de Arte “Maria Bieșu”. Este vorba de spectacolul muzical „Hai în gașca noastră veselă”, la care a fost prezentă inclusiv conducerea raionului.  Desfășurat în ajunul sărbătorilor de iarnă,  evenimentul a fost dedicat familiilor care cresc și educă copiii cu cerințe educaționale speciale.  Artiști amatori dar și elevi ai Şcolii de Arte au prezentat un concert variat cu cântece, piese instrumentale, dansuri și o scenă din spectacolul-poveste „Maria Mirabela”. În cadrul activității multă bucurie a adus celor mici și adulților echipa YouthBank Ștefan Vodă. Doi membri ai acesteia, deghizați în renumitele personaje Minnie și Mickey Mouse au adus în dar copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale baloane oferite de dna Maria Harcenco președintele organizației pentru femei „SorOptimist”. Copiii şi tinerii au pozat cu personajele legendare și au primit în dar câte o fotografie de la echipa Fondului pentru Tineri Ştefan Vodă.

Adelina Barbăneagră, coordonatorul proiectului „Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă”, a vorbit despre colaborarea rodnică cu Centrul Social și în special cu Consiliul Tinerilor cu Dizabilități creat pe lângă acesta, care a implementat în anul curent,  prin intermediul Programului de Granturi Mici, proiectul „Dor de datina străbună”, un proiect care a avut menirea să contribuie la implicarea tinerilor cu dizabilități în activități culturale și de formare. Dra Bărbăneagră a mulțumit președintelui raionului și Consiliului raional pentru susținerea financiară și morală a activității fondului și a motivat în continuare tinerii din cadrul centrului social să aplice pentru alte mini proiecte.

A fost o sărbătoare de suflet, cu emoții pozitive, multe zâmbete și aplauze de mulțumire. 50 de familii din diferite localități ale raionului au uitat pe o clipă de nevoile și grijile cotidiene şi s-au simțit în centrul atenției. Au rămas satisfăcuţi sufletește și toți cei care au creat această sărbătoare-minune, deoarece nu există fericire mai mare decât să știi că ai făcut viața cuiva mai bună, fie și numai pentru câteva clipe…

 

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”