Prima Noutăți Gala Inițiativelor Tinerilor 2017

Gala Inițiativelor Tinerilor 2017

324

În data de 8 decembrie Gala Inițiativelor Tinerilor 2017”, desfășurată în incinta restaurantului “Mărțișor” din or. Ștefan Vodă a reușit să adune o mulțime de oameni frumoși la chip și la suflet, care mai mult sau mai puțin au avut tangență, pe parcursul anului 2017, cu programul YouthBank.

Reprezentanți ai autorităților publice locale, beneficiari ai Programului de Granturi Mici, runda a III-a, parteneri, profesori, părinți, tineri, susținători au avut parte de un eveniment grandios în ajunul sărbătorilor de iarnă, datorită amenajării speciale a sălii cu crenguțe de brad, mandarine, baloane, lumânări și globulețe cadou cu logoul Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă. Atmosfera a fost încinsă și de dulcele glas al Tinei Verebcean care a interpretat câteva piese în limba engleză în stil jazz. În cadrul evenimentului tinerii și-au prezentat rodul muncii lor de pe parcursul unui an: activitățile de colectare de fonduri, proiectele implementate în raionul Ștefan Vodă din cadrul celei de-a III-a rundă a Programului de Granturi Mici și, desigur, activitățile civice și de promovare. Într-un mod mai creativ, prin intermediul unor secvențe video au fost prezentați membrii echipei YouthBank, dar și retrospectiva 2014-2017 a activităților Youthbank  Ștefan Vodă. Momentul culminant al evenimentului a fost ceremonia de înmânare a diplomelor beneficiarilor Programului de Granturi Mici, susținătorilor Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă și membrilor echipei, care pe parcursul anului au organizat un șir de activități.

La sfârșitul evenimentului au fost spuse doar cuvinte de laudă în adresa voluntarilor Fondului pentru Tineri, iar conducerea raionului în persoana președintelui, domnul Nicolae Molozea a menționat că programul YouthBank este unul deosebit și interesant, contribuind la dezvoltarea personală a tinerilor, trezindu-le, în același timp, inițiativa civică și spiritul de responsabilitate. În acest context domnul președinte a menționat că Consiliul Raional a fost alături din momentul creării YouthBank Ștefan Vodă, fiind alocate surse pentru toate Programele de Granturi Mici, iar în anul următor va face tot posibilul ca suma oferită în acest scop să fie majorată.

Cuvinte frumoase în adresa voluntarilor și a coordonatorilor programului au fost găsite și în așa numitele cutiuțe cu bârfe” amplasate pe mese pentru ca participanții să se dea cu opinia referitor la activitățile desfășurate de voluntari, potențiale acțiuni care ar putea fi desfășurate sau probleme la care tinerii trebuie să atragă atenția. Mesaje video de felicitare au fost aduse și de foștii membri ai Fondului pentru Tineri, unii dintre care își fac studiile peste hotarele țării.

Pentru a păstra momentele plăcute în amintire participanții la eveniment nu au ezitat să-și facă poze pe fundalul unui banner imens amplasat în sală cu logoul Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă și inscripția „Gala Inițiativelor Tinerilor 2017”, simțindu-se staruri pentru câteva clipe.