Prima Noutăți În așteptarea proiectelor creative și inovative

În așteptarea proiectelor creative și inovative

282

La 12 martie curent, echipa Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă a lansat Programul de Granturi Mici (PGM), runda a IV-a. În acest context tinerii s-au grăbit să informeze cât mai mulți semeni de-ai lor, despre oportunitatea de a aplica la program, fiind plasate anunțuri de informare în toate instituțiile de învățământ din raionul Ștefan Vodă.

În același context, la data de 30 martie a fost organizată sesiunea oficială de informare despre posibilitățile PGM, la care au fost invitați atât profesori, cât și elevi. Curs invitației la eveniment au dat peste 40 de persoane din localitățile Talmaza, Crocmaz, Copceac, Popeasca, Palanca, Cioburciu, Marianca de Jos, Răscăieți, Carahasani, Volintiri, Ermoclia, Brezoaia, Olănești, Slobozia, or. Ștefan Vodă. În cadrul evenimentului membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă au prezentat activitățile de colectare de fonduri desfășurate pe parcursul anului 2017, ghidul de finanțare, formularul de aplicare, proiectele implementate în rundele anterioare de finanțare. Totodată tinerii au dat exemple de proiecte de succes realizate în alte raioane ale republicii în care există programul YouthBank, printre care se remarcă: proiectul „Biblioteca Stradală” din Soroca, proiectul din Ialoveni prin care au fost pictate stațiile de așteptare, proiectul „Eu iubesc Cahul” drept rezultat al căruia tinerii au amplasat în centrul orașului Cahul o construcție cu mesajul „Eu iubesc Cahul” etc. Astfel membrii și gestionarii fondului au vrut să motiveze pe cei prezenți la eveniment să fie cât mai creativi în elaborarea proiectelor, dând de înțeles că la această rundă a Programului de Granturi Mici se va da prioritate proiectelor interesante și inovative. O atenție sporită a fost acordată formularului de aplicare fiind date exemple clare cu privire la completarea fiecărui punct din cadrul acestuia.

La eveniment a participat și președintele raionului, domnul Nicolae Molozea, care a reiterat importanța implicării tinerilor în activități civice pentru mobilizarea comunității. În acest context dumnealui a mulțumit echipei Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă și coordonatorilor acesteia și a asigurat, că și în continuare va susține financiar Programul de Granturi Mici, întenționând pe viitor să majoreze suportul financiar alocat anual pentru susținerea inițiativelor tinerilor. Reamintim că contribuția Consiliului raional Ștefan Vodă pentru anul 2017 este de 50 000 lei.

Deja al patrulea an consecutiv Programul de Granturi Mici al Fondului pentru Tineri este implementat de ADD„Generaţia Pro”cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și cu suportul financiar al Consiliului Raional Ștefan Vodă. Reamintim data limită de recepționare a formularelor de aplicare: 12 aprilie 2018. Fie ca această rundă a PGM să ne aducă cele mai creative și ingenioase proiecte!