Prima Noutăți A TRĂI CU DEMNITATE ESTE O ARTĂ !

A TRĂI CU DEMNITATE ESTE O ARTĂ !

334
Logo-ul taberei

 

 

 

 

 

 

 

 

La data de 28 iunie, anul curent, a luat sfârșit tabăra de vară   ”AMICUL 2018”  desfășurată  în cadrul proiectului “Învăț de la toate a trăi cu demnitate !” finanțat parțial de către Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă.

Timp de 4 săptămâni, un grup de 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 8-15 ani, din satul Slobozia, r-nul Ștefan Vodă a avut posibilitatea de a petrece momente frumoase în cadrul celei de-a 8-a ediții a taberei de vară  ”AMICUL ”  bazată, anul acesta, pe educație non-formală și autodezvoltare.

Activitatea: Retrospectiva Săptămânii: Tinerii reproduc prin desen ceea ce au învățat pe parcursul unei săptămâni.

Scopul organizării taberei a fost facilitarea integrării copiilor defavorizați  în activități de dezvoltare personală în cadrul unui mediu prietenos și accesibil.

Printre activitățile care au fost desfășurate în cadrul taberei de vară AMICUL 2018 sunt: activități de joc, de învățare a bunelor maniere, de motivare personală, depășire de sine, dezvoltare creativă și intelectuală, studiu biblic inductiv, practicare a sportului, interacțiune și colaborare cu comunitatea, protecție a mediului, divertisment, artă teatrală, artă culinară și educație pentru sănătate.

Joc de gândire strategică și dezvoltare a spiritului de echipă.
Divertisment
Produsul unui atelier de creație. Mascota taberei confecționată manual de către tinerii participanți.
Lucru în echipă. Dezvoltare și activism.
Șansa de a fi unic și special.
Învățăm a acționa conform situațiilor. Teambuilding.
Atelier Culinar. Învățăm Arta de a prepara delicios !
Creativitate și ingeniozitate aplicată.

Cei 25 de copii și-au format abilități și deprinderi de viață prin intermediul programului de educație non-formală aplicată în tabără. Astfel, activitățile organizate au dat  posibilitate copiilor defavorizați să petreacă o lună din vară într-un mediu prietenos, interesant, distractiv și util în favoarea propriilor personalități.

După implementarea proiectului , copiii au devenit mai  motivați spre schimbare, spre o atitudine prietenoasă și nu în ultimul rând au conștientizat faptul că pot învăța de la toate a trăi cu demnitate. 

Grupul de organizare aduce sincere mulțumiri echipei Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă pentru sprijinul acordat.