Prima Noutăți Iulie cu miros și gust de piersic

Iulie cu miros și gust de piersic

263

Luna iulie aduce cu sine cele mai suculente, cele mai dulci și mai aromate fructe. Din rândul acestor daruri, care ni le oferă natura, fac parte și fructele de piersic, mirosul și gustul cărora i-a ademenit pe mulți la expoziția-târg cu impact cultural-turistic „Hai la piersici!”, care s-a desfășurat în data de 15 iulie, în frumoasa localitate de pe malul Nistrului, Tudora, din raionul Ștefan Vodă. Evenimentul a adunat peste 30 de producători de piersici care și-au etalat roadele din acest an dar și numeroși meșteri populari, ce au adus spre vânzare diverse obiecte hand made.
O notă aparte au adus sărbătorii membrii Fondului pentru tineri Ștefan Vodă: ca de obicei, a fost în vogă, la copii și maturi, face painting-ul, foarte multă lume purtând cu plăcere pe mână sau pe față simbolul sărbătorii – Piersicul – pictat de către tinerelele și talentatele pictorițe ale fondului. Și dacă timpul de afară a fost unul de caniculă, echipa YouthBank nu a ezitat să prepare vizitatorilor, contra cost, și limonadă din suc de piersic, lămâie și mentă proaspătă. Pentru cei care doreau să păstreze amintirile frumoase petrecute în cadrul evenimentului tinerii au pregătit o ramă tematică cu care cei prezenți la festivitate puteau să-și facă poze, la dorință acestea fiind printate.
Expoziția-târg cu impact cultural-turistic „Hai la piersici!” este desfășurată deja al treilea an consecutiv de către Asociaţia Obşteștească ”Tudora-Meleag Natal” și primăria s. Tudora în parteneriat cu Consiliul raional Ștefan Vodă, direcția cultură, tineret, sport și turism, direcția economie și atragerea investițiilor.