Prima Evenimente GALA INIȚIATIVELOR TINERILOR 2018

GALA INIȚIATIVELOR TINERILOR 2018

344

Gala Inițiativelor Tinerilor 2018

CELEBRĂM PERFORMANȚE, CONSTRUIM PERSPECTIVE !Deja al patrulea an consecutiv, Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă este gazda unui eveniment de anvergură, eveniment organizat de tineri, pentru tineri și despre tineri – GALA INIȚIATIVELOR TINERILOR.  Ediția de anul acesta, a avut loc în data de 07 decembrie 2018, în incinta restaurantului „Mărțișor” și a reunit peste 100 de tineri, membri și reprezentanți ai grupurilor de inițiativă din diferite localități ale raionului împreună cu mentorii acestora, parteneri și susținători ai programului și de asemenea invitați speciali în persoana domnului Andrei Trubceac, coordonator de Programe la Fundația Est-Europeană  și, bineînțeles, domnul președinte al raionului, Nicolae Molozea.

După cum a menționat dra Adelina Barbăneagră, coordonatorul Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă, scopul major al evenimentului a fost realizarea bilanțului unui an de activitate (2018) a echipei, dar totodată și  menționarea celor care s-au implicat activ și au demonstrat realizări frumoase și lăudabile în cadrul Programului de Granturi Mici 2018, runda a IV-a, prin implementarea micro proiectelor în comunitățile pe care le reprezintă și mulțumirea susținătorilor datorită cărora este posibilă existența Fondului în general.

Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, în mesajul său de salut a menționat că mereu a susținut personal și în calitate de președinte de raion tinerii activi, dotați în diferite domenii – studii, sport, activitate artistică și obștească. Această atitudine să reflectă în fapte concrete. Un singur exemplu – susținerea Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă din partea Consiliului raional a crescut de la 15 mii în anul 2014, anul fondării, până la 50 mii în anul 2018 și 100 mii pentru anul viitor.

Dat fiind faptul că Gala Inițiativelor Tinerilor reprezintă cel mai important eveniment în agenda de activitate, membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă s-au pregătit ca la carte și au demonstrat o dată în plus că sunt cei mai ingenioși, bravi și responsabili.

În cadrul evenimentului, tinerii au prezentat publicului un program divers care a îmbinat atmosfera de sărbătoare cu farmecul tinereții, rezultând astfel o confluență de originalitate, creativitate și frumusețe artistică printr-o relaxare de suflet. Astfel, au cucerit prezența prin talentul lor tinerii interpreți: Livia-Lia Onici, Alexandra Ganenco, viorista Cătrin Valeria Ganea. Au impresionat publicul și membrii Fondului pentru Tineri interpretând imnul echipei „Hei, tinere, promite-ți singur ție ” și un colind frumos la finele activității. Tradițional, în cadrul Galei, au fost prezentați și absolvenții programului, tineri care inspiră prin tot ceea ce fac, care au venit cu mesaje video impresionante și cu exemple concrete care demonstrează că Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă este o adevărată școală a vieții. De asemenea, pe fundalul unei atmosfere călduroase au fost prezentați și noii membri ai programului – tineri care vor asigura continuitatea și dezvoltarea durabilă a Fondului pentru Tineri pe parcursul următorilor ani de activitate. De menționat este și faptul că din agenda evenimentului nu a lipsit tradiționala retrospectivă fidelă menită să scoată în evidență cifre frumoase în ceea ce privește un an de activitate, cuvintele de suflet din partea coordonatorilor și mult-așteptatul moment: premierea celor mai activi voluntari în cadrul concursului raional ”Cel Mai Activ Voluntar 2018”- concurs destinat tuturor voluntarilor și tinerilor activi social din comunitățile raionului menit să scoată în lumină și să aprecieze meritele frumoase ale acestora.

La finele evenimentului, toți cei prezenți au desfăşurat un dialog constructiv cu tinerii de la Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă. Astfel, continuăm să credem că tinerii sunt nucleul schimbării prin faptul că iubesc ceea ce fac și fac ceea ce iubesc!

Pentru informare: Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă este un proiect implementat, deja mai mult de patru ani, de către Asociația de Dezvoltare Durabilă „Generația-Pro” și se realizează cu suportul grantului oferit de Fundația Est-Europeană, în cadrul programului susținut de Guvernul Suediei și cu suportul Consiliului raional Ștefan Vodă.

Astfel, datorită resurselor financiare colectate de către membrii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă prin diverse activități creative, a susținerii Consiliului raional Ștefan Vodă și Fundației Est-Europene, în cei patru ani de activitate au fost finanțate 40 mici proiecte implementate de către grupuri de tineri cu inițiativă din diferite localități ale raionului, inclusiv 11 dintre acestea fiind finanțate în anul 2018.

Nadir Grinco,

asistent de proiect, Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă