Prima Evenimente 10 motive să vii la ZIT 2022 – Ziua Internațională a Tineretului...

10 motive să vii la ZIT 2022 – Ziua Internațională a Tineretului la Ștefan Vodă

47
În data de 12 august 2022, Ștefan Vodă, oraș care poartă titlul de Capitală Națională a Tineretului, găzduiește cel mai mare festival dedicat tineretului din Republica Moldova: ZIT 2022 – Ziua Internațională a Tineretului 2022.

Tineri din toată țara, alături de ONG-uri și alte structuri reprezentative sunt așteptați la evenimentul plin de culoare și energie pozitivă în Sud-Estul Moldovei, acolo unde, cu începere de la ora 9.00 și până seara târziu, vor fi parte a ZIT 2022 – un eveniment despre ceea ce ne aduce mai aproape unii de alții – despre lucruri, oameni și oportunități, care au puterea să ne reconecteze pe toți într-un tot întreg.

Participanţii vor avea parte de o gamă largă de activităţi de divertisment, ateliere, interacțiuni directe cu ONG-urile, provocări captivante, masterclass-uri, târg, expoziții și cum fără el, așteptatul concert în aer liber cu tinere talente locale, dar și artiști autohtoni îndrăgiți.

De ce să vii la ZIT 2022?

Îți lăsăm mai jos 10 motive pentru care nu ar trebui să ratezi ediția din acest an a ZIT 2022 de la Ștefan Vodă!

#1. O ediție inedită

Bazată pe un concept creativ, ediția de anul acesta a ZIT-ului aduce tinerii din Republica Moldova mai aproape, în data de 12 august, aceștia constituind prin vibrațiile lor, centrul sistemului complex al energiilor pozitive. Confluența acestora va recrea conexiunile de odinioară – conexiuni vii, pline de însemnătate și atât de mult așteptate, după o îndelungată perioadă de izolare socială.

#2. O experiență unică.  

ZIT 2022, cu propriul lui univers, te va face să te simți important, pentru că tu ești cel care creează festivalul. Fiind într-o zi de vineri – atunci când scapi de grijile în plus ale job-ului și ale altor activități conexe, decorațiunile, atmosfera și energiile pozitive prezente în zonele festivalului, îți vor permite să trăiești o experiență captivantă. Munca organizatorilor te va scufunda într-o experiență unică, care se reînnoiește în fiecare an.

#3. Un festival făcut pentru tine!

Ai șansa să fii parte a unui festival cu acces gratuit, în care să te poți relaxa, să poți învăța lucruri noi, să creezi prietenii durabile și să cunoști alți tineri din țară cu interese, scopuri și pasiuni comune. Îți vei da seama rapid că toate aceste detalii te apropie de cei din jur și generează farmecul festivalului.

#4. Poți umple rețelele de socializare cu un conținut super tare.

Muzică, culoare, energie – combinația perfectă pe care o poți împărtăși cu prietenii care sunt departe de tine. Pe lângă acestea, se mai adaugă după gust: dansuri, prieteni noi, creativitate aplicată, participare activă și de ce nu, multe fotografii cu îndrăgiții artiști, organizatori, oameni ce inspiră, în zona foto, acolo unde capeți o nouă dimensiune! Încarcă-ți telefonul la maximum și fii gata să creezi conținut! Vei dori să partajezi și să revezi tot ce vei capta!

#5. Vei participa la un flashmob inspirat. 

Acasă poți dansa cât dorești. Dar să repeți mișcări grozave împreună cu o mulțime de alți tineri, vei putea doar o singură dată! Va trebui doar să asculți piesa, să urmărești voluntarii și să te lași dus de val simțind pe deplin vibe-ul conexiunilor!

#6. Pentru că WHY NOT?

Pentru că are sens. Pentru că distracția nu are limite în această vară. Fiecare dintre noi are nevoie de un izvor de energie și stări de bine, iar organizatorii ZIT 2022 din Ștefan Vodă le au pe toate.

#7. Pentru că ZIT e „contagios” în fiecare an.

Cu toții știm că ZIT este locul în care e nevoie să vii doar o dată ca să te întorci de fiecare dată. Iar ediția de anul acesta i-a transmis inimii un impuls spunându-i că prezența e obligatorie în 12 august.

Ce vei face, ce vei vedea, cum te vei simți la ZIT 2022 nu vei putea trăi în altă parte.

#8. Te simți și mai mult în vacanță!

Odată ajuns la ZIT 2022 uiți de tot și de toate. Te simți și mai mult în vacanță și încerci să te bucuri de fiecare moment. În timpul zilei vei simți atmosfera relaxantă, având totodată cu ce să-ți umpli timpul, iar începând cu ora 18.00, ZIT 2022 este locul ce se transformă într-un party intens, dinamic și cu o energie de nedescris.

#9. Un host excepțional și un line-up pe măsură!

ZIT 2022 îți va demonstra că frumusețea desăvârșită a oamenilor vine din interior și se revarsă în ceilalți când energiile sunt concentrate într-un singur punct. Tot la ZIT 2022, muzica se va juca cu sensibilitatea ta, conectându-te cu tine și cu ceilalți. Artiști autohtoni cu o naturalețe incredibilă și muzică bună

#10. Coagularea unei comunități (de tineri) dispersate în jurul unui eveniment cu identitate. 

Un eveniment despre ceea ce ne aduce mai aproape unii de alții – despre lucruri, oameni și oportunități, care au puterea să ne reconecteze pe toți într-un tot întreg, chiar dacă zi de zi suntem changemakeri la distanțe diferite unii de alții, dar împuterniciți să transformăm o singură țară. Pentru tot ceea ce faci ca tânăr, merită să celebrezi și…uite ocazia! ZIT 2022 în Ștefan Vodă!

ZIT este conceput ca un eveniment al tinerilor, realizat cu implicarea tinerilor pentru dezvoltarea și promovarea de valori și atitudini sănătoase.

Locație: or. Ștefan Vodă, raionul Ștefan Vodă, Republica Moldova, Parcul central „Mihai Eminescu”.

Harta evenimentului va fi publicată curând pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Data: 12 august 2022.

ZIT 2022 este organizat de Primăria orașului Ștefan Vodă, în parteneriat cu A.O. Asociația de Dezvoltare Durabilă „Generația Pro”, în cadrul Programului Național „Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022” implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Partenerii strategici: UNFPA Moldova, Biroul de Cooperare al Elveției, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă.