Prima Evenimente Explorează Orașul în 60 de Minute cu YouthBank Rîșcani !

Explorează Orașul în 60 de Minute cu YouthBank Rîșcani !

51
SCHIMB DE BUNE PRACTICI ÎN REȚEAUA YOUTHBANK MOLDOVA !
          După cum spunea și renumitul Paul Ferrini, fiecare experienţă este o oportunitate de valoare. Astfel, în data de 26 iunie 2019, un grup de 15 de  tineri din  Rîșcani au participat la o vizită de studiu în or. Ștefan Vodă. Atât membrii echipei YouthBank Rîșcani cât și YouthBank  Ștefan Vodă au avut parte de o experiență frumoasă și un schimb de bune practici menite să consolideze relațiile între aceste două fonduri administrate și gestionate de tineri ambițioși, activi și dornici de schimbare.  Evenimentul a fost deschis cu un cuvânt de salut din partea coordonatorului FPT Ștefan Vodă, Adelina Barbăneagră și nemijlocit coordonatorul programului YB Rîșcani, Svetlana Raifura. După activitatea oficială în care ambele echipe și-au prezentat pachetul de acțiuni precum: proiectele finanțate, activitățile organizate și rezultatele obținute, a fost organizat un mic concurs de inteligență și cunoaștere în domeniu cu genericul YouthBank Quiz. Concursul consta în faptul că Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă a pregătit un set de 20 de întrebări despre viața și activitatea fondului.
         Timp de jumătate de zi aceștia au împărtășit din experiența lor și au avut parte de dialoguri constructive, menite să eficientizeze munca lor în cadrul programului, dar și să se cunoască mai bine reciproc. Cu mult entuziasm, cele două echipe au discutat despre impactul programului în regiunile lor, instrumente de consultare a tinerilor, capacităţi de elaborare şi implemetare a proiectelor, precum şi despre  organizarea evenimentelor publice. Cu mult interes, participanţii celor două fonduri au enumerat ideile ingenioase şi iniţiativele frumoase pe care le-au susţinut prin intermediul Programului de Granturi Mici.
          Evenimentul a continuat cu cea de-a doua sesiune și anume organizarea concursului dinamico-cognitiv „Explorează orașul în 60 de minute”– un nou format de concurs, marca Fondul pentru Tineri Ștefan Vodă care este constituit dintr-o serie de sarcini de teeambuilding, colaborare, negociere, divertisment și atitudine toate fiind secretizate în coduri QR. Astfel, utilizând o aplicație specială pentru smartphone, aceștia au explorat orașul, fiind ghidați de sarcinile de joc pe care trebuiau să le decodifice. În cadrul concursului, cei peste 30 de tineri ai programului au fost familiarizați cu date istorice despre orașul Ștefan Vodă, au vizitat o serie de monumente cultural-istorice și totodată au făcut cunoștință cu o gamă largă de instituții care activează în oraș. Apoi vizita a continuat cu o sesiune fotografică în teritoriu și un picnic tematic pe stadionul orășelului. Datorită condițiilor meteo favorabile, aceștia au desfășurat jocuri de echipă și au socializat împărtășind cele mai frumoase impresii și idei.